Elçiler Yılı - Hz. Muhammed'in Hayatı



Elçiler Yılı


Huneyn zaferinden sonra yaşanan önemli olaylar, Arap Yarımadası’nın dört bir yanından Medine’ye gelen elçilik heyetleri ve Hz. Muhammed’in son çocuğu Hz. İbrahim’in dünyaya gelişidir.

Hicretten önce Mekke’de geçirilen o sıkıntılı üç sene tersine dönmüş gibidir. O senelerde Hz. Muhammed, hac için Mekke’ye gelen bütün Arap kabilelerinden iman edip İslam davasına sahip çıkmalarını istemiştir. Hem de defalarca… Fakat sayısı yirmiye yakın olan bu kabilelerden hemen hiçbiri, kendisine yumuşak bir yüz göstermemiştir. Şimdi ise Mekke’nin fethi ve Hevazin kabilelerinin darmadağın edilmesinden sonra bütün Arap Yarımadası bükülmeyen bileği öpme kuyruğuna girer ve Hicret’in dokuzuncu senesinde de devam edecek şekilde, Medine’ye üst üste elçilik heyetleri yağmaya başlar.

İskenderiye emiri Mukavkıs’ın kendisine yapılan İslam’a davet teklifine, iman etmese de, nazik ve siyasi bir karşılık vermiş olmak için Hz. Muhammed’e gönderdiği hediyelerden biri, Mariye isminde bir cariyedir. Ve Medine’de İslam’ı kabul eden Hz. Mariye, Hz. Muhammed’in son çocuğunu dünyaya getirir: Hz. İbrahim




Yazar: 
Said Alpsoy
Share this video :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Hak Yolumuz İslam - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger