Borçtan Kurtulmak İçin Salati Tefriciye Duası



Borçtan kurtulmak için Salati Tefriciye Duası okuyun

Salavat- şerifelerin pek çok olduğu bilinmektedir. Bir rivayete göre 4000, diğer bir rivayete göre ise 12.000 salavat-ı şerife vardır. Ancak bir çok İslam âlimi sıkıntıların giderilmesinde ve ihtiyaçların karşılanmasında en tesirli duanın Salati Tefriciye olduğu konusunda ittifak etmişlerdir.

Diğer adı salatı nariye olan salati tefriciye duasında geçen tefric kelimesinin Arapça'daki anlamı gam, tasa ve sıkıntılardan kurtulma, başarıya ulaşma, zafer anlamlarına gelmektedir. Salat-i tefriciye, yani sıkıntılardan kurtulmak için okunan salavatta, Peygamber Efendimize ve onun Âl ve Ashabına salavat getirilerek onların yüzü suyu hürmetine Cenab-ı Allah'tan dualarımızı kabul etmesi ve ihtiyaçlarımızı karşılayarak sıkıntılarımızı gidermesi istenir. Allahu Teâlâ insanlara ikram ve ihsanda bulunmak istediğinden dua etmemizi ve ondan talep etmemizi ister, bundan dolayı da isteme duygusu vermiştir. Bu duaya sabırla devam edildiğinde Allah er geç mutlaka cevap verecek ve sıkıntıları giderecektir.

Salatı tefriciye duasına salavat-ı tefriciye ismi de verilmektedir.

Salati tefriciye duasının Arapçası



Salati tefriciye duasının Türkçe okunuşu                                                                                       
“Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma’lûmin lek.”




Salatı tefriciye duasının manası
“Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”

Salati tefriciye duası niçin okunur?
Salati tefriciye duası her türlü ihtiyaçlar ve sıkıntılardan kurtulmak için okunabilir.
-hastalıktan
-üzüntüden (gam,keder)
-sıkıntıdan
-uğradığı haksızlıktan
-zulümden
-haksız yere hapse girmekten
-ağır borç yükünden kurtulmak isteyen kimse, salati tefriciye duasını çokca okursa, o salavâtın bereketiyle ve Allah'ın izniyle her türlü musibetten kurtulur. 
Bu duayı samimiyetle ve inanarak, neticesini Alla'tan bekliyerek okuyan pek çok kimse isteğine kavuşmuş, borç ve diğer sıkıntılarından kurtulmuştur. Özellikle borçlu kimseler bu duayı ve diğer duaları okumayı ihmal etmemelidir.

Salati Tefriciye Duası kaç defa okunur?
Borçlardan kurtulmak için okuyabileceğimiz pek çok dua bulunmaktadır. Ancak bütün islami kaynaklarda Salat-ı Tefriciye duasının başta borçlardan kurtulmak için olmak üzere her türlü sıkıntıdan kurtulmak için çok tesirli olduğu yönünde bilgiler bulunmaktadır. 4444 defa okunması çok faziletli olduğu bildirilen salati tefriciye duası çeşitli sıkıntılara maruz kalan insanların sıkıntılardan kurtulmak için  okudukları bir duadır. Ancak kısa sürede 4444 defa salatı tefriciye duası okumaya çoğu kişinin tek başına gücü yetmez. Bu duayı zamanında ve istenen sayıda okuyabilmek için mutlaka diğer insanlardan yardım alınması gerekir. Zira dualar hazine kapılarını açan anahtar gibidir. Nasıl ki, kapıyı açmak için doğru anahtar şarttır, çünkü anahtarın tüm dişleri kilitteki yerlerine denk gelmelidir, aksi halde kapı açılmaz. Çeşitli ihtiyaçlar ve durumlarda okunmak üzere Peygamber Efendimiz tarafından müslümanlara öğretilen dualar da aynen öyledir. Tesirli olması için kaç defa okunması gerekiyorsa o sayıda okunmalı ve diğer şartlar da yerine getirilmelidir.

4444 defa okunması gereken tefriciye duasını müşterek okuyun
Salati tefriciye duasını tek başına okumak çok zor olduğundan 44 kişilik gruplar kurun ve paylaşarak okuyun. Gruplara katılan her kes her gün 101 defa tefriciye duası okuduğunda toplamda grup olarak her gün 4444 (101x44=4444) defa tefriciye duası okunmuş olur. İştirak-i âmâl-i uhreviye sırrınca manevi ortaklıklarda ortaya çıkan manevi kazanc kişi sayısına bölünmeyip, sanki gruptaki herkes her gün 4444 defa salat-ı tefriciye duası okumuş gibi sevap kazanır. Salati tefriciye duasını samimi ve inanarak okumak çok önemlidir. Çünkü dua bir nevi ibadettir, hatta kulluğun büyük bir sırrıdır. Cenab-ı Allah insanlara vermek istediği için isteme duygusunu yaratmış ve "isteyin cevap vereyim" buyurmuştur. Bu nedenle samimi olarak dua eden ve Allah'ın mutlaka cevap vereceğine inanan bir mü'min duasının karşılığını er ya da geç mutlaka görecektir.

Salati tefriciye duası nasıl okunur?
Salatı tefriciyye duasının nasıl okunacağı hakkında çeşitli rivayetler ve değişik kaynaklara göre bir çok formül bulunmaktadır:

Formül 1: Toplam 4444 defa 
İmam Kurtubi hazretleri:
“Bir kimse, çok önemli bir işinin veya önemli bir dileğinin gerçekleşmesini, ya da üzerinde devam edip duran büyük bir belanın üzerinden çekilip gitmesi (kalkması) için “Salât-i Tefriciye”yi (4444) defa okuyup, bu mübarek Salâtü Selâm ile Yüce Peygamberimizi vesile edinse, hiç şüphe ve tereddüt yoktur ki, Yüce Allah, o kulunun istek ve muradının olması için hayırlı bir sebeb yaratır ve ona muradını verir.” 

Formül 2: Her gün 11 kere
İmam Dinnuri:
"Herhangi bir kimse günde beş vekit namazdan hemen sonra 11 kere Salati Tefriciye okumayı kendine adet edinirse geçim darlığı çekmez,Cenab-ı Hakk'ın yüksek mertebe ve derecelerine erişir." buyurmuşlardır.

Formül 3: Her gün 21 kere

Duanın tesirli olması için belirli sayıda okunmasının makbul olduğu çeşitli İslami kaynaklarda belirtilmiş olsa da, esas olan Cenab-ı Allah'ın dualarımıza mutlaka cevap vereceğine olan inancımız ve niyetimizdir. Çünkü duayı okurken sayıyı karıştırma ihtimali her zaman vardır. Sayı tutmazsa duam kabul olmayacak diye vesveseye kapılmadan ve ümitsizliğe düşmeden okumaya devam etmek ve neticeyi Cenab-ı Alla'tan beklemek gerekir.. 





Share this video :

+ yorum + 1 yorum

23 Ocak 2014 18:23

Allah razı olsun allah hepimize nasip etsin.

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Hak Yolumuz İslam - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger